Rødhals/rødkælk, fuglefryd

kr.315,00

Størrelse: 20 x 8 cm

Symboliserer: Musikalitet, glæde, mod og konkurrencevne

“Bøjlen” er lavet af jern, som vil ruste smukt og blive mindre synlig i træet el. lign. hvor den hænges

Fuglen er håndlavet af en nordjysk glaskunstner, der har udviklet og arbejdet med teknikken i 25 år.

4 på lager

Beskrivelse

Rødhalsen er en lille spurvefugl, der findes overalt i Europa. Dens udbredelse dækker også det vestlige Sibirien, Lilleasien og Nordafrika. Rødhalsen er Danmarks mest almindelige fugl, og den er en trofast gæst ved foderbrættet rundt omkring i de danske haver. Rødhalsen foretrækker skove og krat, og den søger føde i lav vegetation og på jorden.

Rødhalsen er let at kende på et tydeligt rødt brystparti, tynde ben og små sorte knappenålsøjne. Den har en længde mellem 12,5 – 14 cm, og der er ingen forskel mellem hannen og hunnen, da de er fuldstændig ens i deres kolorering.

Rødhalsens stemme og sang er meget karakteristisk. Sangen kendes som en strøm af klare toner med temposkift og skift mellem dybe og høje toner. Rødhalsens specielle musikalitet medfører, at den skaber glæde med sin sang hos mange mennesker.

Det gælder især for hannen, at det røde bryst og sangen bruges i kampen om et bestemt territorium, mens hunnen etablerer sit fødeterritorium med sang.

De fleste rødhalse trækker til varmere himmelstrøg om vinteren, men hvis vinteren er varm i Danmark, vil man ofte kunne høre, at hannen forsvarer sit vinterterritorium med sang, og rødhalsen demonstrerer derved både mod og stor konkurrenceevne.

Du kunne også være interesseret i...