Fuglekonge han, fuglefryd

kr.315,00

“Bøjlen” er lavet af jern, som vil ruste smukt og blive mindre synlig i træet el. lign. hvor den hænges

Fuglen er håndlavet lavet af en nordjysk glaskunstner, der har udviklet og arbejdet med teknikken i 25 år.

1 på lager

Beskrivelse

På trods af dens majestætiske navn er fuglekongen Danmarks mindste fugl. Den er blot 8,5-9,5 cm lang fra hale til næbspids, og den er en meget kompakt lille fugl med et relativt stort hoved.

Udover størrelsen kendes både hannen og hunnen også let på deres såkaldte kongekrone. De har begge et gult issebånd, der er indrammet af sorte kanter. Hos hannen dækker en orange stribe dette bånd, når fuglen er ophidset. Fuglekongens mørke øje er omkranset af lyse fjer, hvilket giver fuglen et åbent og nysgerrigt blik.

Fuglekongen lever af insekter og edderkopper. Ynglesæsonen begynder i slutningen af april, og de 7-10 æg udruges af hunnen i 14-17 dage, mens ungerne fodres af begge forældre i op til 3 uger.

De danske fuglekonger er både stand- og trækfugle, og de ses derfor hele året rundt. Om vinteren færdes de dog i større grupper, sommertider i selskab med mejser og andre småfugle, og derfor er de langt mere iøjnefaldende på denne tid af året.

I kolde vintre får vi besøg af trækfugle fra det øvrige Skandinavien, og her ses fuglekongerne overalt, og vi kan ofte iagttage en meget tillidsfuld adfærd på dette tidspunkt.